NL | FR | EN |

Gresham Belson Hotel Brussel
- België

  • Oracle Hospitality OPERA Cloud PMS
  • Oracle MICROS RES 3700 POS
  • IT-Support

Over Gresham Belson Hotel Brussel

De Gresham Belson is een comfortabel, gastvrij zakenhotel gelegen op een strategische plek. De directe omgeving is levendig met een keur aan restaurants en winkels, en er is makkelijke toegang tot het centrum, NAVO-hoofdkwartier en EU-wijk. Het hotel biedt gratis shuttle service voor verbinding met de luchthaven en bedrijven in de omgeving.

Geen wonder dat vaste clientèle met regelmaat terugkomen. Er heerst een huislijke sfeer en medewerkers werken al jaren in het hotel. Ze kennen de wensen van hun gasten als geen ander en staan altijd voor ze klaar.

Er wordt met regelmaat geïnvesteerd in het hotel om aan de standaarden en wensen van de gasten te voldoen. ‘Wij staan nooit stil en met de upgrade naar Oracle Hospitality OPERA Cloud PMS hebben wij weer een belangrijke stap gezet’, vertelt Raf Willems, General Manager van het Gresham Belson Hotel. ‘Gemak dient de gast en met OPERA Cloud zijn alle integraties mogelijk om processen te optimaliseren. Met dit systeem zijn wij klaar voor de toekomst!’

Voldoen aan de aanbevelingen en het pakket van eisen

‘Voordat wij de overstap naar OPERA Cloud konden maken, heeft onze management company in Ierland een audit uitgevoerd waarbij een aantal aandachtspunten naar voren kwamen. Want als hotelgroep wil je natuurlijk dat zaken synchroon lopen’, geeft Raf aan.

De aanbevelingen uit deze audit en het eisenpakket zijn door Van Hessen heel goed opgepakt. Ze hebben direct een professionele inventarisatie en analyse gemaakt en zijn met zeer bruikbare input gekomen waardoor wij de richtlijnen op gebied van GDPR, security en functionaliteit kunnen waarborgen.

De Gresham Belson Hotel Brussel werkt al 20 jaar samen met Van Hessen en het is fijn om service en support in de buurt te hebben. In het verleden is ooit een server uitgevallen en dan staat het Van Hessen team binnen 2-3 uur op je stoep. Ook toen er een switch defect was installeerden ze snel een tijdelijk toestel tot de nieuwe binnen was. Zo kun je operationeel door waardoor gasten er geen hinder van ondervinden.’

The Gresham Belson Hotel Brussel werkt al jaren samen met Van Hessen

‘Toen onze PMS toe was aan een upgrade, hebben wij ons hard gemaakt voor Oracle Hospitality OPERA Cloud. Oracleproducten zitten nu eenmaal goed in elkaar en zijn doordacht. Zo heeft Oracle bijvoorbeeld een goede oplossing bedacht om de per land geldende btw-richtlijnen automatisch te verwerken. De configuratie loopt in OPERA Cloud soepel, waar andere systemen wel eens problemen hebben met afwijkende regelgeving.

De goede service van Van Hessen speelt ook een cruciale rol. Zij reageren snel, zijn altijd beschikbaar én eerlijk. Stel dat je bij Van Hessen een computer koopt, dan hoef je niet te controleren of de prijs marktconform is. Bij Van Hessen krijg je niet te maken met onredelijke marges en de prijs-kwaliteit verhouding is heel correct. Ze jagen je niet onnodig op kosten maar houden rekening met jouw situatie en wat het beste past.

Zo gaf Gunter van Bael laatst aan dat het beter was om nog een half jaar te wachten met investeren, omdat er een betere optie in de pijpleiding zat. Dat is heel sympathiek. Het is een familiaal bedrijf. Ze denken mee, geven echte service en begeleiden je in je keuzes.’

‘Van Hessen is een zeer goede vertrouwenspartner waar je altijd op kunt rekenen.’

De overstap van Suite8 naar OPERA Cloud

‘Elke switch van systeem brengt uitdagingen met zich mee en ons team moest eraan wennen. Dan komen altijd vragen naar voren, maar het Van Hessen team helpt ons daar enorm bij. Soms lopen dingen anders dan verwacht want waar mensen werken worden fouten gemaakt. Dat bespreek je dan met elkaar waardoor alles goed kan verlopen.

Ook is het fijn om te kunnen rekenen op Glenn Dierickx, Sales Executive bij Van Hessen. Hij kwam langs om te evalueren hoe de switch van systemen was verlopen, noteert wat er nog gedaan moet worden en regelt dit intern. De Gresham Belson Hotel Brussel heeft een erg goede werkrelatie met Van Hessen. Als je zo lang samenwerkt ken je elkaar goed en ik kan op ze bouwen’, zegt Raf.

‘Natuurlijk hebben gasten uiteindelijk ook baat bij de overstap, maar deze upgrade was vooral voor onze interne organisatie belangrijk. OPERA Cloud is een wat complexer systeem dan de vorige PMS, maar biedt oneindig veel mogelijkheden. Wij hebben een koppeling met Exact Online waardoor wij tijd besparen en de integratie met Worldline, voor de creditcards betalingen, wordt binnenkort geïmplementeerd. Het is prettig om van huis uit alle managementinformatie te kunnen inzien en housekeeping werkt nu een stuk efficiënter. Collega hotels vragen mij weleens met welke systemen wij werken. Ik neem geen blad voor de mond, want als het goed werkt dan mag dat zeker gezegd worden.’

Laat van je horen!

Conditions(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Nieuwsgierig wat Van Hessen voor je kan betekenen?

 

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Neem contact met ons op of laat een bericht achter via het contactformulier. Je hoort snel van ons.

'Het hele Van Hessen team verdient het om ‘in de spotlights’ te staan. Dag en nacht staan ze voor ons klaar. Geen woorden, maar daden. Elke medewerker heeft passie voor ICT, hotellerie én de klanten. Ze verdienen ‘Une Medaille d’or!'

Benedikte De Bruycker Hotel Navarra Brugge
Van Hessen

Laarstraat 35
BE-3190 Boortmeerbeek
Tel: +32 16 60 70 20
info@vanhessen.be

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Conditions(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
2024 VAN HESSEN - Alle rechten voorbehouden
Privacy policy | Algemene voorwaarden Van Hessen |